< Isidre Rebenaque CruzGaig
(Barcelona, 1955. Vivint a Girona)
   
 

Home mediterrani, català amb consciència planetària, sense sentit patriòtic, llibertari, coincident amb els plantejaments de l'ecofeminisme. Crític per naturalesa, lliurepensador, amb consciència política, militant antifranquista represaliat.

Pare. 38 anys d'alimentació vegetariana i d'opció per
la no-violència, per la sostenibilitat i per la fi del
patriarcat. Bioactivista de la quotidianitat sostenible.

Artista corporal i creador multidisciplinari,
dissenyador gràfic, cuiner vegetarià.

   
<

Exerceix la seva professió de dissenyador gràfic (Escola Llotja, 1974) des dels 18 anys. A partir de 1980, i fins ara, ho fa com a freelance.
.......

El seu interès per l'art d'acció corporal i la performance, exercitat en la seva joventut de manera intuïtiva, es concreta en dues fases de formació en edat adulta. La primera, teatral, a l'Institut del Teatre (1989-1992). La segona, en dansa contemporània i improvisació, una etapa formativa molt més profunda i transcendent cursada bàsicament a l'Escola Municipal de Dansa de Celrà i a l'Animal a l'Esquena, centres ubicats al municipi de Celrà (2003-2009), amb Maria Múñoz, Pep Ramis, Lisa Nelson, Hisako Horikawa, Julyen Hamilton, Carme Renalias, Sofia Asencio, Constanza Brncic, entre d'altres. I a L'Estruch, Sabadell, amb Andrés Corchero (2007).

Com a professional de la dansa i l'art escènic, a més de les creacions pròpies, ha treballat amb Andrés Corchero i Rosa Muñoz (Cia Raravis) en l'obra "...de San Vito" (2007), amb Lali Álvarez i Ada Vilaró als espectacles vivencials "Som" (2014) i "Temps" (2015), amb la companyia de dansa El Paller en diferents èpoques i espectacles (2008-2016), a més de col·laboracions puntuals amb Toni Mira, Núria Font, entre d'altres.

Des de 2005, crea, interpreta i dirigeix accions corporals i peces de dansa contemporània de diferent format i durada, en solitari o en col·laboració amb altres artistes de diferents disciplines (Movivents, Arròs amb sorra, Ploro per tu, Ací...) Actualment, centrat fonamentalment en la difusió de la improvisació en dansa contemporània a través dels tallers SOC COS, i en la creació de projectes de dansa comunitària.
.......

Com a cuiner, entén la cuina com a un espai de creació, es deixa guiar per la intuïció, la improvisació i l'experiència que dona dècades de cuina casolana amb voluntat permanent d'experimentació. Concep l'alimentació com un acte vivencial bàsic que determina la nostra naturalesa i configura el model de societat. Amant del gaudi gastronòmic, aposta per fer-lo compatible amb una humanitat en harmonia amb la vida del planeta. Per això, opta per una cuina d'arrel local, amb productes de proximitat, de temporada i ecològics. Difon i crea cuina vegetariana mediterrània des del projecte VEGETARIANA.CAT