< Isidre Rebenaque CruzGaig
(Barcelona, 1955. Residint a Girona)
   
 

Home mediterrani, català amb consciència planetària,
sense sentit patriòtic, llibertari,
coincident amb els plantejaments de l'ecofeminisme.
Crític per naturalesa, lliurepensador.
Militant antifranquista represaliat.

Pare de l'Adara. 39 anys d'alimentació vegetariana i
d'opció per la no-violència, per la radicalitat ecològica
i per la fi del patriarcat.
Bioactivista d'una quotidianitat sostenible i justa,
difonent idees i pràctiques de vida alternativa.

Artista corporal i creador multidisciplinari,
dissenyador gràfic, cuiner vegetarià.

   
<

Exerceix la seva professió de dissenyador gràfic (Escola Llotja, 1974) des dels 18 anys. A partir de 1980, i fins ara, ho fa com a freelance.
.......

Des de 2005, crea, interpreta i dirigeix accions corporals i peces de dansa contemporània de diferent format i durada, en solitari i en col·laboració amb altres artistes de diferents disciplines (Movivents, Arròs amb sorra, Ploro per tu, Ací...) Actualment, centrat fonamentalment en la difusió de la improvisació en dansa contemporània a través dels tallers SOC COS, i en la creació de projectes de dansa improvisació comunitària.

Com a professional de la dansa i l'art escènic, a més de les creacions pròpies, ha treballat amb Andrés Corchero i Rosa Muñoz (Cia Raravis) en l'obra "...de San Vito" (2007), amb Lali Álvarez i Ada Vilaró a l'espectacle vivencial "Som" (2014), amb la companyia Teatre de la comunitat a la vivència escènica "Temps" (2015), amb la companyia de dansa El Paller en diferents èpoques i espectacles (2008-2016), a més de col·laboracions puntuals amb Toni Mira, Núria Font, entre d'altres.

El seu interès per l'art d'acció corporal i la performance, exercitat en la seva joventut de manera intuïtiva, es concreta en dues fases de formació en edat adulta. La primera, teatral, a l'Institut del Teatre (1989-1992). La segona, en dansa contemporània i improvisació, una etapa formativa molt més transcendent cursada bàsicament a l'Escola Municipal de Dansa de Celrà i a l'Animal a l'Esquena, centres ubicats al municipi de Celrà (2003-2009), amb Maria Múñoz, Pep Ramis, Lisa Nelson, Hisako Horikawa, Julyen Hamilton, Carme Renalias, Sofia Asencio, Constanza Brncic, entre d'altres; i a L'Estruch, Sabadell, amb Andrés Corchero (2007).
.......

Com a cuiner, entén la cuina com a un espai de creació, es deixa guiar per la intuïció, la improvisació i l'experiència que dona dècades de cuina casolana amb voluntat permanent d'experimentació. Concep l'alimentació com un acte vivencial bàsic que determina la nostra naturalesa i configura el model de societat. Amant del gaudi gastronòmic, aposta per fer-lo compatible amb una humanitat en harmonia amb la vida del planeta. Per això, opta per una cuina d'arrel local, amb productes de proximitat, de temporada i ecològics. Difon i crea cuina vegetariana mediterrània des del projecte VEGETARIANA.